Střecha, pod kterou šlo o život. Podívejte se na zničenou halu v České Třebové z výšky

Blesk.cz

80 účastníků florbalového zápasu, nad jejichž hlavami se v sobotu v České Třebové začal sypat strop, vyvázlo jen o kousek. Co za propadem střechy nového sportoviště je, zjišťují znalci. Blesk.cz přinesl letecké záběry ukazující poškození střechy v plném rozsahu.

„Slyšeli jsme nejdřív takové lupání, znělo to jako, když si někdo pinká míčkem. Pak najednou obrovská rána, viděl jsem jak se ze stropu vysypaly piliny nebo něco. Začali jsme utíkat, bylo to hrozně rychlé,“ řekl v neděli ČTK osmnáctiletý mladík, který jako organizátor seděl u časomíry umístěné zhruba v polovině haly.

Podobně událost popisuje předsedkyně Florbalového klubu Orlicko-Třebovsko Renáta Typlová. „Konstrukce se začala hroutit odzadu postupně do plochy. Ty trámy se propadaly směrem do hřiště, sesypalo se to jako hromádka z karet. Šlo to rychle, prostor uniknout tam naštěstí byl,“ uvedla.

3212255:article:true:true:true

Příčinu pádu haly v České Třebové teprve určí znalecké posudky. Policie vyměnila původně určeného znalce za jiného kvůli možné podjatosti. Vedle policie posudek vypracuje i Pardubický kraj, který byl hlavním investorem stavby a který chce nechat projekt posoudit od studie až po kolaudaci. Projektant haly ovšem tvrdí, že celá výstavba proběhla standardně. Vrstva sněhu, která se na střeše nacházela, podle něj příčinou rozhodně nebyla.

Text vyšel na serveru Blesk.cz. Další zprávy zde.

 

sinfin.digital