Neuvěřitelná záchranná akce tonoucího řidiče na Mělnicku. Podívejte se na hrdinství kolemjdoucích

urm

Neuvěřitelnou odvahu o Silvestru prokázali kolemjdoucí u rybníka Harasov na Mělnicku. Když se rodiny Petra Čapka, Ladislava Mikeše, Petra Jindráčka a Pavla Seemana procházely kolem silvestrovského oběda malebným koutem Kokořínska, nic nenasvědčovalo tomu, že se následující minuty promění v boj o život. Kousek od nich se ozval pískot gum a všichni už jen mohli sledovat, jak osobní vůz letí přes svodidla a po zhruba 25 metrech dopadá na střechu přímo do rybníka. Řidič byl uvnitř auta zaklíněný a bojoval o život. Záchranáři teď zveřejnili popis situace a videa, která ukazují hrdinství lidí na místě.

„Ve stejné chvíli od Kokořínského dolu přijel další zachránce pan X, který cestoval vozidlem VW Passat, bíle barvy s manželkou a dítětem. Po vystoupení z vozidla, v oblečení okamžitě skočil do vody a plaval k vozidlu, následován Petrem Čapkou a Petrem Jindráčkem, který měl u sebe nůž. Vozidlo se poměrně rychle potápělo pod hladinu, zabořené přední částí do dna, podvozkem nahoru,“ uvádí facebooková stránka Integrovaných záchranných složek Mělník.

Zachránci se nejdřív marně snažili otevřít kufr auta, to ale bylo celé zamčené. Nejmenovaný zachránce, po němž IZS Mělník stále pátrá, měl u sebe dokonce sekyrku a pokusil se otevřít zamčené zadní dveře. To se opět nepovedlo, přičemž voda měla pouhých šest stupňů. Všichni zúčastnění tak s přibývajícím časem riskovali svoje vlastní životy.

Lákat cizí firmy je zvrácené, stát je hloupý a česká ekonomika skomírá, říká ekonom Zelený

sinfin.digital