5 důležitých věcí, které se dějí právě teď

kris

V Itálii záchranáři hledají přeživší pod lavinou, která zasypala hotel s třemi desítkami lidí. K přísné regulaci kouření v Česku už chybí jen podpis prezidenta, Senátem návrh prošel. Co dalšího by vám dnes nemělo uniknout? 

Tragédie pod sněhem v Itálii 

V italské provincii Pescara u hory Gran Sasso se utrhla v důsledku středečních zemětřesení lavina. Zavalila hotel, ve kterém bylo přibližně 30 lidí. Záchranáři našli jen dva přeživší a těla čtyř obětí. S přibývajícím časem se šance na přežití lidí v hotelu zmenšuje. Záchranáři pod sněhem podle italských médií neslyší žádné známky života.

Zákaz kouření musí schválit už jen prezident

Zákazu kouření v restauracích a jeho regulaci na dalších místech od konce května patrně už nic nezabrání. Návrh prošel Senátem, kde pro něj hlasovalo 45 z 68 přítomných senátorů. Nyní už čeká zákon jen na podpis prezidenta Zemana, který prohlásil, že mu nebude bránit.

V Íránu se zřítila výšková budova, desítky mrtvých

Při požáru, s nímž bojovali od rána hasiči v Teheránu, se zřítila výšková budova s nákupním střediskem. V troskách podle některých údajů zemřelo až 75 lidí, mezi nimi mnoho hasičů. Budova byla ikonou íránské metropole a jednou z nejstarších výškových staveb ve městě.

Donalda Trumpa dělí od inaugurace jeden den

Přípravy na páteční inauguraci amerického prezidenta vrcholí. Oslavy spojené s jeho nástupem do úřadu ovšem budou decentnější, ale do ulic se zřejmě vypraví davy lidí, kteří přislíbili účast na desítkách demonstrací. Trump převezme úřad podle průzkumů jako nejméně oblíbený prezident v novodobé historii.

sinfin.digital