Stát opustil obrovské množství lidí, ty dole i elity. Vláda je uplácí, říká Rakušan

V sobotu bude skoro jistě zvolen předsedou Starostů a nezávislých. A už teď spřádá plány, jak z hnutí učinit alternativu nejen k ANO, ale také k tradičním politickým stranám. „Nikdo se tady nemá cítit opuštěný. A nejde jenom o ty, kteří čelí exekucím a kteří do nich spadli mnohdy nikoli vlastní vinou,“ říká Vít Rakušan, který patří mezi nejtalentovanější politiky své generace, v rozhovoru pro INFO.CZ. Podle něj se v Česku nesmějí cítit opuštěně ale ani elity – vědci, učitelé, lékaři a další. „Stát tady opustil obrovské množství lidí. Opustil nejen ty dole, ale také střední třídu. A namísto toho, aby to současná vláda řešila, tak pouze jednotlivé skupiny marketingově uplácí,“ dodává.

V sobotu budete skoro jistě zvolen předsedu hnutí Starostové a nezávislí. Stane se tak v čase, kdy českou politiku čeká další střet o její charakter. S čím do toho jdete?

Jdu do toho především s tím, že chci, aby byl charakter české politiky skutečně jiný. V současné době sledujeme vládu, která v lidech vzbudila nějakou naději, avšak ukazuje se, že tato vláda odnesla z politického prostoru to hlavní, co by tam mělo patřit. Tj. diskusi opřenou o skutečné argumenty, diskusi opřenou o nějakou skutečnou vizi naší budoucnosti. Také proto se nám všem s touto vládou diskutuje tak špatně. Proto v tom selháváme a selháváme v tom napříč politickým spektrem.

Novotný: Chci do vyšší politiky, v ODS jsem levičák a pro Fialu balvan, žumpu nesmyju

sinfin.digital