Migranti vzali útokem kamiony českých závodníků. Vzduchem létaly kameny a policie nevěděla, kam dřív

Poměrně dramatický zážitek mají za sebou čeští závodníci, kteří se minulý týden zúčastnili druhé největší vytrvalostní rallye na světě – Morocco Desert Challenge. Podle informací INFO.CZ od účastníků závodu se konvoj motorek, aut a kamionů při přesunu do cílového místa Saida u marockého přístavu Nadoru stal terčem migrantů, kteří se snažili za každou cenu ukrýt ve vozidlech.

„Začalo to již na přejezdu kolem města Oujda. Na každém kruhovém objezdu, kde musely kamiony a auta s přívěsy z 500členné závodní karavany zpomalit, se mladí muži snažili za jízdy naskočit na auta a schovat se v nich. Nepomohly ani policejní kordony,“ řekl INFO.CZ jeden z účastníků závodu, který si nepřál být jmenován.

Český závodník Tomáš Ouředníček a jeho spolujezdec museli na místě zastavit a za asistence policie sundat migranty ze svého vozu. Mnohem dramatičtější situace zažili závodníci na motorkách, po nichž muži házeli kameny a obrazně řečeno jim skákali pod kola. Po celém incidentu marocká policie zesílila hlídky v místě závodu, ale napjatou situaci se jí nepodařilo zcela vyřešit.

Reformě azylového práva EU zvoní umíráček. Migračním opatřením zasadí poslední ránu eurovolby

sinfin.digital