Italský mramor i kůže z brazilského skotu. Dům ze Zimolovy kauzy je na prodej za 16 milionů

Bývalý místopředseda ČSSD a jihočeský exhejtman Jiří Zimola je zřejmě lepší obchodník než politik. I když ho kauza nákupu údajně podezřele levného domu na Lipně za 4,7 milionu korun stála před dvěma lety funkci hejtmana, dům, o který v kauze šlo, by dnes mohl prodat s více než trojnásobným ziskem. Ukazuje to pohled do nabídky realitní kanceláře, která sousední a na pohled podobný dům prodává za výrazně vyšší cenu.

Vyplývá to alespoň z inzerátu, v němž svůj dům za necelých 16 milionů korun prodává další aktér celé kauzy, bývalý předseda představenstva společnosti Jihočeské nemocnice Martin Bláha.

Ten jako bývalý Zimolův podřízený (nemocnice patří kraji) koupil podle svých slov v roce 2015 v atraktivní lokalitě Slupečná u Lipna nad Vltavou pozemek k výstavbě domu. Vyšel ho údajně i se zasíťováním a přípravnými pracemi na 2,1 milionu korun. Protože ale rozloha 2800 metrů čtverečních byla pro něj prý příliš velká, nabídl svému známému, jihočeskému hejtmanovi Zimolovi a jeho tehdejšímu náměstkovi za ČSSD Slívovi, že parcelu rozdělí a kromě svého domu na ní postaví identické rekreační chalupy také jim.

Dostál: Tah Staňkem. Zeman si po spravedlnosti za asistence komunistů nárokuje i kulturu

sinfin.digital