Rakušan: Lidem chybí kontakt. Mimo Prahu jezdí jen Babiš, Okamura a Zeman. A to je špatně

S předsedou Starostů a nezávislých Vítem Rakušanem jsme nehovořili jen o aktuálních posunech v kauze Čapí hnízdo, natož o letní vleklé vládní krizi. Rakušan nám především popsal zkušenost z prázdninových cest po České republice. Podle něj lidem chybí kontakt s politiky, kontakt s někým, kdo by je vyslechl a mluvil s nimi. „Velké cesty po České republice vlastně podniká pouze Andrej Babiš, Tomio Okamura a Miloš Zeman. A já si prostě myslím, že je to špatně. Mluvit s lidmi je jediná cesta, jak je pochopit a přiblížit se jim, vím to, neobjevil jsem nic nového,“ říká.

Když jsme se někdy před letními prázdninami potkali ve sněmovně, prozradil jste mi, že si plánujete v létě namísto dovolené půjčit obytný vůz a s rodinou objet celé Česko. Cíl byl jasný: mluvit pokud možno s co největším počtem lidí v regionech. Jak to dopadlo?

Plán s obytným vozem neklapl, nakonec to bylo klasické osobní auto, od začátku prázdnin jsem najezdil přes 5500 km po České republice. Za ty dva měsíce jsem navštívil většinu krajů. Setkával jsem se s lidmi spojenými se STAN – chtěl jsem naše hnutí polít živou vodou a mám dojem, že se mi to podařilo. STAN v regionech funguje dlouhodobě, jsme zde pevně ukotvení, ale chtěl jsem s našimi lidmi mluvit hlavně o budoucnosti, kam by se naše hnutí mělo ubírat.

Pekarová Adamová: U Babiše se lze i inspirovat. A Kalousek? Při vší úctě, chce to nové tváře

sinfin.digital