Na výstavišti v pražských Letňanech vybuchla tlaková lahev. Tři lidé jsou zranění

Blesk.cz, tp

V pražských Letňanech vybuchla vedle haly výstaviště propanbutanová lahev ve stánku s langoši. Na místě zasahují jednotky Integrovaného záchranného systému. Záchranáři ošetřují tři zraněné, dva z nich jsou popálení. Hasiči vyhlásili druhý stupeň pohotovosti. 

U stánku s občerstvením vedle výstavy v pražských Letňanech vybuchla před půl dvanáctou v pátek propanbutanová lahev. Na místo ihned vyrazily jednotky Integrovaného záchranného systému.

„V 11:20 jsme dostali oznámení o výbuchu ve venkovním stánku s občerstvením. Lahev způsobila požár, při kterém byli tři lidé zranění. Dva z nich jsou ožehlé osoby a jedna se nadýchala zplodin. V tuto chvíli zasahujeme na místě,“ řekl pro Blesk.cz mluvčí policie Jan Daněk.

3231126:article:true:true:true

„Na místě stále zasahujeme, je zde i inspektor na monitorování situace. Záchranáři ošetřují dva zraněné u stánku s langoši, kteří jsou podle prvotních informací lehce popáleni,“ doplnil mluvčí záchranky Dominik Horn.

„Z objektu byly vyneseny další tlakové lahve. Hasiči momentálně ze žebříku provádějí průzkum termokamerou mezi halami číslo 2 a 3,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuje velký požár. Vyšší už je pouze zvláštní stupeň poplachu.

PODROBNOSTI PŘIPRAVUJE BLESK.CZ

sinfin.digital