Reforma policie znovu štěpí koalici. „Kampaň ANO stála na pomluvách,“ vypálil Sobotka. „Palermo vyhrálo,“ oponuje Babiš

ČTK

lup

luš

Kampaň hnutí ANO a jeho předsedy Andreje Babiše proti loňské policejní reformě byla podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) založená na nepravdivých informacích a pomluvách. Předseda vlády na facebooku uvedl, že na základě dnes zveřejněné zprávy sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie se Babišovy konstrukce zhroutily jako domeček z karet. Babiš oponoval slovy o tom, že činnost komise složené ze zástupců všech sedmi sněmovních stran byla výsměch. Její závěry hnutí ANO neuznává. 

Premiér Sobotka uvedl, že jednomyslně přijaté závěry komise jsou jasné. „Tvrzení o ‚brutálním úniku informací‘ ze strany policejního prezidenta se nepotvrdila. Nebyly prokázány spekulace, že policejní reorganizace byla údajně realizovaná pod politickým tlakem a na základě politického zadání za účelem odstranění Roberta Šlachty z čela Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu,“ napsal Sobotka.

Předseda komise Pavel Blažek (ODS) při čtení závěrečné zprávy ve sněmovně konstatoval, že cílem reorganizace nebylo odstranit Šlachtu, omezit činnost policejních útvarů nebo zabránit vyšetřování některých kauz.

O rozsahu útoku na MZV stále nevíme, přiznal Zaorálek. Unikly citlivé informace, tajné prý ne

sinfin.digital