Ostrava bez Colours? Festivaly začínají počítat milionové ztráty, věří už jen v zázrak

Jeden z největších tuzemských hudebních festivalů Colours of Ostrava chce mít o letošním ročníku jasno nejpozději začátkem května. V rozhovoru pro INFO.CZ to řekl mluvčí festivalu Jiří Sedlák. Podle něj se akce bude konat buď v původně plánovaném termínu, anebo až za rok v červenci. „A maximálně bychom se snažili o stejný program jako letos,“ vysvětluje. Colours tedy nepracují se scénářem, ke kterému přistoupil třeba pražský festival Metronom. Jeho pořadatelé už oznámili přesun akce na září.

„Pro rozhodnutí ohledně letošního ročníku jsme si stanovili nejzazší termín začátek května – tedy pro rozhodnutí, zda se letos budeme konat, nebo zda se přesuneme na další rok,“ dává Sedlák nahlédnout do uvažování organizátorů Colours of Ostrava. 

Vyjádření vlády momentálně moc důvodů k optimismu nedávají. Je to pár dní, co ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na tiskové konferenci diplomaticky říkal, že je ohledně letních festivalů „skeptický“, a podobně to vidí i ministr kultury Lubomír Zaorálek, který mi na dotaz ohledně velkých hudebních festivalů či divadelních přehlídek v polovině týdne odpověděl: „Těžko si to lze představit.“ Podle něj se situace jeví tak, že podobné masové akce nebude možné pořádat ještě několik měsíců. „Budeme rádi, když budeme držet počet nemocných na poměrně dobrých číslech. A i když se to bude dařit, budeme se potkávat omezeně. Přesnou odpověď vám ale nyní nedá ani ten nejlepší epidemiolog,“ dodal Zaorálek. 

Vojtěchův spolupracovník sbíral pro StB informace proti NATO, teď nakupuje respirátory z Číny

sinfin.digital