Praha čelí žalobě kvůli vyhnání segwayů z centra. Provozovatelé se bouří

ČTK

sta

Asociace provozovatelů dvoukolek segway podala žalobu kvůli zákazu vjezdu vozítek do centra Prahy. ČTK to řekla Zuzana Eliášová, mluvčí Asociace Segway ČR, která sdružuje 25 firem provozujících segwaye. Podle informací ČTK žaloba směřuje proti městu kvůli vyhlášce, kterou magistrát loni zakázal vjezd vozítek do historických lokalit. Na provoz dvoukolek si stěžovali radnice i obyvatelé centra. Za nerespektování vyhlášky hrozí až dvoutisícové pokuty.

Zákaz vjezdu vozítek segway město schválilo v červenci 2016, ale kvůli chybějícím značkám jej nemohlo vymáhat. Jezdci tak z ulic zmizeli až na začátku prosince. Asociace provozovatelů vozítek, kteří poskytují služby především turistům, již dříve sdělila, že považuje zákaz za protizákonný a plánuje žalobu za ušlý zisk. Avizovala také, že se obrátí na ministerstvo dopravy. Magistrát tehdy informace o plánované žalobě nekomentoval.

"Umístění zónových dopravních značek „zákaz vjezdu osobních přepravníků“ v Praze je v rozporu se zákonem o provozu na pozemních komunikacích," uvádí asociace na svých webových stránkách.

sinfin.digital