Stíhali ho ve dvou kauzách Radovana Krejčíře, teď podnikatel radí hnutí STAN

ČTK

raz

Hnutí se STAN konzultuje stranické záležitosti se zlínským podnikatelem Michalem Redlem, který byl stíhán ve dvou kauzách Radovana Krejčíře. Jeho stíhání ale bylo zastaveno kvůli potvrzení o vážné duševní nemoci. Uvedl to dnes Radiožurnál. STAN se s Redlem radí i o personálních záležitostech.

Polčák Radiožurnálu řekl, že hnutí v Praze začíná, a proto možné personální obsazení některých míst konzultoval s řadou dalších lidí. Později uvedl, že chtěl o radu požádat Redlova otce, který ale nemá e-mail.

„Petr Redl byl, stejně jako jiní podporovatelé hnutí z řad expertů, prostřednictvím svého syna Michala pouze požádán o konzultaci, zda nezná odborníky v oblasti energetiky či vodárenství. Ani Petr Redl, ani jeho syn Michal Redl v žádném případě neurčují politiku STAN," uvedl mluvčí hnutí STAN Karel Kreml.

Redl podle policie v roce 2002 přes úvěr poskytnutý firmě Technology Leasing tuneloval s Krejčířem Českou spořitelnu. Podílet se měl i na půlmiliardovém daňovém úniku firmy M5. Podle potvrzení lékařů je ale tak nemocný, že není schopen vnímat trestní řízení. Někteří policisté to považovali za účelovou výmluvu z trestního stíhání.

sinfin.digital