„Odmítám řeči o prohře ČSSD. Jdu do voleb vítězit, ne prohrávat,“ říká ministryně Valachová pro INFO.CZ

V předvečer sjezdu ČSSD, kde si chce strana vyjasnit, jak hodlá konkurovat Andreji Babišovi a hnutí ANO, mluvilo INFO.CZ s ministryní školství Kateřinou Valachovou. Důrazně odmítla poraženeckou náladu a navzdory preferencím se jasně postavila za svého předsedu. „Nemám pocit, že by Bohuslav Sobotka představoval odklon od levicových témat, naopak. Dlouhodobě prosazujeme fungující stát, zvyšování zaměstnanosti, zvyšujeme minimální mzdu i mzdy ve veřejném sektoru, chceme podporovat rodiny s dětmi. To všechno jsou přece jednoznačně levicová témata,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro INFO.CZ.

Je to asi rok a půl, co jste se stala členkou sociální demokracie. Jaké máte pocity? V čem vás dění uvnitř partaje – ať už v dobrém či zlém – překvapilo?

Vstup do sociální demokracie byl pro mě logickým vyústěním mých dlouhodobých postojů, jsem nakonec její voličkou od svých osmnácti let. Bylo to pro mě nové prostředí, osobně vnímám stranu především jako prostor pro dialog a diskusi, který musí začínat u řadových členů.

Zeman bude kandidovat. „Významné obohacení,“ vítá start ostrého boje o Hrad premiér Sobotka

sinfin.digital