ČSSD Zemana potřebuje a měla by ho před volbami podpořit, říká v rozhovoru pro INFO.CZ Jiří Zimola

Jiří Zimola sklidil na sjezdu ČSSD aplaus, jako málokdo. Snad pouze Lubomír Zaorálek byl v tomto ohledu úspěšnější. Jihočeský hejtman sice patří mezi nejhlasitější kritiky vedení strany, do přímého střetu se ale proti Sobotkově hlasovací mašinerii jít neodhodlal. Soudě podle toho, že znovuzvolený předseda ČSSD nakonec do nejužšího vedení prosadil výhradně své favority, odhadl Zimola své šance realisticky. Přesto se odpovědnosti do budoucna dle svých slov nevyhýbá. V rozhovoru pro INFO.CZ také řekl, že by ČSSD měla pečlivě zvážit účast v příští vládě. Tvrdí také, že by se sociální demokraté měli postavit za kandidaturu Miloše Zemana na Hrad.

Za svůj projev jste od delegátů sklidil hlasitý aplaus, dokonce vám bylo dovoleno, abyste překročil časový limit. Zároveň jste se opřel do stávajícího vedení strany. Uvažoval jste aspoň chvíli o tom, že byste se ucházel o post ve vedení strany?

Ne, ani na okamžik. Naopak, opakovaně jsem prohlašoval, byť mi to z mnohých stran nebylo věřeno, že veškerá má kritika je cílená na počínání strany a nikoli mými osobními ambicemi.

Konfliktní soužití dvou alfasamců, říkají o kombinaci prezidenta Zemana a premiéra Babiše politologové

sinfin.digital