Saúdové turistům postaví království luxusu na moři. Odpustí si zákaz alkoholu a opalování jen pod šátkem?

Info.cz

abe

Koho už nudí ostrovy v Karibiku nebo léto na pláži v Chorvatsku, může se začít těšit na nový turistický rezort, který nabídne něco navíc. Saúdové totiž plánují vybudovat na ostrovech v Rudém moři luxusní pláže a hotely. Kromě špičkového ubytování, ale chtějí návštěvníkům nabídnout také exkurze ke korálovým útesům, sopkám a výlety k památkám UNESCO. Výstavba má začít za dva roky, zatím ale není jasné, zda i na ostrovech budou platit pro turisty tak přísná pravidla jako na pevnině Saúdské Arábie.

Saúdové chtějí novou výstavbou přilákat místní i zahraniční hosty. Mnohé by ale mohla odradit pravidla, která se musejí v konzervativním království dodržovat. Ženy by měly například na veřejnosti nosit abáju, což je oděv muslimek, který dosahuje až k zemi.

Ženy vyznávající islám by navíc abáju měly doplnit i šátkem. Mezi dalšími omezeními namátkou najdou zákaz řízení, podobně jako široce platný zákaz pití alkoholu nebo absenci kin a divadel. Není ale jisté, zda by podobné restrikce zavedli Saúdové i v nových rezortech na ostrovech.

Nejezděte na dovolenou do islámských zemí, riskujete život, tvrdí Benjamin Kuras

sinfin.digital