Ministryně Dostálová pro INFO.CZ: Služební zákon jedu projednat do Bruselu, iniciativa šla od nás

Markéta Žižková

Návrh na změny služebního zákona, který se setkal s ostrou kritikou, jede projednat ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová do Bruselu s Evropskou komisí. Členka Babišova kabinetu v demisi se má s eurokomisaři setkat během příštího týdne. „Nemáme tam žádné problematické body. To už jsme si s komisí samozřejmě vyměňovali. Nicméně oni to chtějí vidět v kontextu celého zákona, takže spíše jedu představit naše změny v kontextu celého zákona, nikoliv nějaký konkrétní bod. Jedná se o to, abychom se vzájemně informovali a nebyli jsme někde překvapení,“ říká v rozhovoru pro INFO.CZ Dostálová s tím, že iniciativa vzešla od české vlády.

Chystáte se konzultovat vládní návrh novelizace zákona o státní službě s Evropskou komisí. Kdy by se měla schůzka odehrát?

Určitě se tam chystám. Nebude to tento týden, protože jsme jim poslali všechny verze v angličtině k prostudování - to znamená ve změnových verzích, aby viděli, kde jsou úpravy stávajícího znění. Připravuje se schůzka, myslím, že na středu nebo čtvrtek příští týden, kde bych se měla sejít s příslušnými komisařkami, jak pro DG Employment, tak DG Regio (Generální ředitelství Evropské komise zabývající se zaměstnaností a regionální politikou – pozn. red.).

Babišova čistka u soudu. Žalobu podali i exnáměstci Hejduk a Jirsa

sinfin.digital