Nic jsme neslíbili. Babiš popřel, že se s Merkelovou dohodl na rychlejším navracení migrantů

ČTK

luš

Německá kancléřka Angela Merkelová získala od 14 zemí, včetně Česka, příslib dohody o urychleném navracení migrantů z Německa do toho státu Evropské unie, kde byli zaregistrováni. Dnes to napsala agentura DPA, která se odvolala na kancléřčin dopis určený koaličním partnerům - vrcholným politikům Křesťanskosociální unie (CSU) a sociální demokracie. Český premiér Andrej Babiš vzápětí v prohlášení uvedl, že žádné jednání s Německem v této věci se nekonalo a že česká vláda by se k takové dohodě nepřipojila.

„Žádné jednání mezi Českou republikou a Německem v této věci neproběhlo a moje vláda ani neplánuje, že by se k dohodě, která by znamenala systematické přijímání ilegálních migrantů, připojila. Tyto poplašné zprávy považuji za úplný nesmysl. Žádné jednání neplánujeme. Není důvod o tom jednat. Zásadně to odmítáme,“ uvádí se v prohlášení českého premiéra.

Během své dnešní návštěvy Francie navíc Babiš před novináři reagoval poznámkou, že si dosud myslel, že jsou jen ruské falešné zprávy, ale jak to vypadá, jsou i německé falešné zprávy.

Summit v Bruselu přehledně: EU přitvrdí vůči ekonomickým migrantům. Jaké změny se chystají?

sinfin.digital