Nedaleko Paříže zabíjel útočník s nožem, volal Alláhu akbar

ČTK

luš

Dvě osoby zahynuly a další byla vážně zraněna při dnešním útoku nožem v městečku Trappes nedaleko Paříže. Na twitteru to uvedl prefekt departementu Yvelines Jean-Jacques Brot. Policie útočníka zastřelila. K incidentu se prostřednictvím své propagandistické agentury přihlásila teroristická síť Islámský stát, tvrzení však ničím nedoložila. Podle agentury Reuters zemřely útočníkova matka a sestra.

Podle televize BFM-TV se útočník narodil v roce 1982 a před několika lety byl odsouzen za veřejné oslavování teroristického činu. Motiv jeho dnešní akce však zatím není jasný. BFM-TV uvedla, že nejpravděpodobnější se zdá být možnost, že za krveprolitím byla rodinná rozepře. Informaci, že oběťmi jsou matka a sestra útočníka, poskytl agentuře Reuters nejmenovaný zdroj z francouzského ministerstva vnitra.

„Alláhu akbar, jestli vstoupíte, všechny vás zabiju,“ křičel podle Le Parisien muž ozbrojený několika noži poté, co se zabarikádoval v jednom z domů. Když nakonec sám vyšel a pokračoval ve výhrůžkách, policie zahájila palbu.

sinfin.digital