EXKLUZIVNĚ: Junckerovo osobní loučení. Víme, co zazní v jeho posledním projevu k europoslancům

ČTK

Lucie Bednárová

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker ve středu dopoledne vystoupí na plenárním zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku a ve svém posledním projevu před eurovolbami bude bilancovat. A bude chtít být pozitivní. Zaměří se mimo jiné na migraci a bezpečnost a zmíní zřejmě i právní stát a ekonomická témata. O čem dalším bude mluvit? INFO.CZ přínáší informace přímo z místa dění.

Podle dobře informovaných zdrojů INFO.CZ šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker svůj projev, s nímž ráno vystoupí před všemi europoslanci ve Štrasburku, teprve dopisuje. Raději by prý mluvil spatra, ale kvůli nutným překladům musí proslov odevzdat v písemné formě. „Chce být osobní a určitě tam bude dávka pokory. Nebude to ve stylu poroučíme větru a dešti,“ řekl redakci INFO.CZ jeden z lidí obeznámených se situací.

Vše zazní veřejně ve středu dopoledne, už teď ale začínají pronikat ven první informace o tom, na co se Juncker ve své řeči zaměří. Hlavním motivem projevu by mělo být heslo „Přežijeme, pokud budeme jednotní“ nebo „Evropa, která chrání.“

Na pokraji vyhynutí. Politici jsou kousek od likvidace novinářů. Komentář Michala Půra

sinfin.digital