Slovenská policie zadržela podezřelé z vraždy novináře Kuciaka a jeho snoubenky

ČTK

urm

Slovenská elitní policie zatkla dnes ráno osoby podezřelé z únorové vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně, informoval slovenský list Denník N s odvoláním na zdroj z prostředí orgánů činných v trestním řízení. Slovenská policie na facebooku zatím pouze uvedla, že zadržela osoby podezřelé z násilné trestné činnosti.

"Momentálně probíhají domovní prohlídky a další procesní úkony," dodala policie s tím, že více upřesní, jakmile to bude možné.

Podle informací Deníku N kriminalisté ze speciální jednotky NAKA zadrželi celkem osm lidí, mezi nimiž by měl být i vykonavatel vraždy a další osoby, které mu na místě pomáhaly. Je tedy pravděpodobné, že nešlo o náhodný trestný čin, jak v minulosti spekulovala některá dezinformační média.

"Před pár minutami protizločinecká jednotka NAKA zadržela osoby podezřelé z násilné trestné činnosti. Momentálně probíhají domovní prohlídky a další procesní úkony. Více informací poskytneme, až to situace dovolí. Video online na facebooku již brzy," uvedla policie na svém facebookovém účtu.

sinfin.digital