Salvini a Le Penová spojili síly, aby zachránili Evropu před „totalitou z Bruselu“. Bannon ostrouhal

ČTK

luš

Šéf italské euroskeptické strany Liga Matteo Salvini a předsedkyně francouzského krajně pravicového Národního sdružení (bývalé Národní fronty) Marine Le Penová dnes s výhledem na květnové volby do Evropského parlamentu (EP) představili koalici Fronta svobody. Informoval o tom deník La Repubblica. Pokud to bude možné, budou mít obě uskupení také společnou kandidátku, řekl Salvini.

Le Penová se přitom na společné schůzce se Salvinim v Římě distancovala od plánu Steva Bannona, bývalého poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa. Bannon se snaží spojit všechny nacionalistické a populistické síly Evropy v rámci svého uskupení s názvem Hnutí (The Movement).

„Naše představy o Evropě, zemědělství, práci a boji s imigrací se shodují,“ řekl Salvini o stanoviscích Ligy a Národního sdružení. „Jsme také proti nepřátelům Evropy, jimiž jsou (předseda Evropské komise Jean-Claude) Juncker a (eurokomisař pro měnové otázky, daně a cla Pierre) Moscovici, kteří se skrývají v bruselském bunkru,“ dodal Salvini, který je zároveň italským ministrem vnitra.

Svět míří do nejistoty a Česko je bohaté. Jednou se stane cílem uprchlíků, říká historik Kovář

sinfin.digital