Muž na nádraží v Kolíně odpálil Molotovův koktejl a držel rukojmí. Možná šlo o teroristický útok

ČTK

luš

Tři zraněné si vyžádal dnešní incident na nádraží v Kolíně nad Rýnem na západě Německa, při kterém muž nejprve zapálil v restauraci takzvaný Molotovův koktejl a následně několik hodin držel v nádražní lékárně rukojmí. Pachatele policie při zásahu vážně zranila, a musel se proto podrobit operaci. Dalšími zraněnými jsou jeho rukojmí a 14letá dívka, kterou popálila hořlavá směs. Motiv činu není zatím jasný, policie ale nevylučuje, že šlo o teroristický útok.

Kolínská policie dostala hlášení o incidentu na rušném nádraží v centru města ve 12:42 SELČ. Podle policejního mluvčího muž nejprve zapálil v restauraci rychlého občerstvení takzvaný Molotovův koktejl. Oheň popálil čtrnáctiletou dívku, která byla následně ve vážném stavu převezena do nemocnice. V restauraci se spustil protipožární systém, který začal místo kropit.

Zřejmě kvůli tomu muž zamířil do nedaleké lékárny, kde si vzal jednu ženu jako rukojmí. Podle očitých svědků křičel, že patří k teroristické organizaci Islámský stát, a následně se v lékárně zatarasil.

Profíci sami Česko neochrání, hlaste nám, co je nezvyklé, vyzývá BIS občany

sinfin.digital