Jak neprotrpět dlouhý let? Přibalte si kartáček, špunty do uší a teplé ponožky

IvM

Chystáte se na dlouhý let a přemýšlíte, co vlastně budete v letadle potřebovat, ale zároveň se nechcete do kabiny vláčet s obřím zavazadlem? Tady je pár tipů na nejrůznější vychytávky, bez kterých se sice obejdete, ale na druhou stranu vám mohou velmi zpříjemnit cestu.

Pohodlné oblečení a vhodné boty jsou základ

Jestliže vás čeká delší let, rozhodně zapomeňte na stylové, ale nepohodlné oblečení. Pokuste se vybrat z vašeho šatníku kousky, které vám nebudou bránit v nerušeném spánku. O botách platí to samé, čím pohodlnější, tím lepší.

Rozhodně nezapomeňte na teplejší ponožky, zvláště na to myslete před nočním letem. V noci je totiž kabina klimatizovaná ještě více než přes den. Pokud patříte mezi ty, kterým vadí chlad, vezměte si s sebou do kabiny větší šátek nebo menší skladnou deku. Je sice pravda, že v rámci dálkových letů by měly být k dispozici, pokud ale letíte s nízkonákladovou společností, člověk nikdy neví. 

Malá balení stačí

Ano, obecné pravilo, že do kabiny letadla si nesmíte brát tekutiny, platí. Jenže ne absolutně. Lahvičky o maximálním obsahu 100 mililitrů si bez problému vezmete s sebou, celkově ale nesmíte přesáhnout jeden litr. Všechny lahvičky musíte ještě před bezpečnostní kontrolou uložit do uzavíratelného igelitového sáčku, který ale zpravidla seženete i na letišti. 

sinfin.digital