Jak se vyznat na Bali: Seznam tipů, co navštívit v dovolenkovém ráji

Ondřej Novotný

Na tomto ostrově žijí přes čtyři miliony lidí a letos ho má navštívit až osm milionů turistů. Není divu, že 80 procent tamní ekonomiky tvoří příjmy z turismu. O čem je řeč? Indonéský ostrov Bali, pro mnohé destinace snů. Ale co si vlastně pod oním magickým názvem představit? Co na něm lze nalézt za taková lákadla? Bali zdaleka není jen ostrovem nekonečných pláží. Vyžití slibuje různorodé podle toho, kam se zrovna vydáte.

Dovolená vhodná na líbánky

Pokud ale toužíte po něčem klidnějším a nablýskanějším, třeba vás více zláká úplný jih ostrova a vesnice Jimbaran. Ideální je třeba na líbánky - disponuje mnoha luxusnějšími resorty a restauracemi, zároveň je klidná a nabízí spoustu příjemných pláží. Jimbaran také patří mezi místa jako stvořená pro sledování západu slunce. Stačí vybrat podnik - a můžete si užívat mořských plodů či koktejlů s krásnými panoramaty. Pro ty náročné je ideální cesta do Nusa Dua, která se chlubí nejhezčími plážemi na ostrově. Patří však rovněž k nejdražším místům a také je poněkud odříznutá od typické balijské kultury.

Něco pro fanoušky knihy Jíst, meditovat, milovat

Zhruba hodinu od letiště na jihozápadním pobřeží se nachází vesnice Canggu, centrum hipsterů a digitálních nomádů. Canggu překypuje útulnými kavárnami a restauracemi, tamní pláž láká surfaře a coworkingová centra zase nabízejí prostor pro práci a kooperaci mezi pracujícími cestovateli. Místo je relativně klidné a vkusně zabudovává moderní podniky mezi tradiční balijskou kulturu a chrámy.

Mezi zajímavosti patří i kávové plantáže a hejna delfínů

sinfin.digital