Prodloužené víkendy po Evropě: Prověřené tipy, jak si užít dovolenou v evropských metropolích

Info.cz

Ne vždy má člověk dostatek času a financí, aby si mohl dopřát týdenní a delší dovolenou u moře. Pokud i tak chcete vyrazit do zahraničí, ideální variantou by pro vás mohl být prodloužený víkend v některé z evropských metropolí. Přestože v moři se většinou nesmočíte, můžete vidět a také ochutnat mnoho místních zajímavostí a nezruinovat přitom svůj rozpočet.

Barcelona

Pokud rádi kombinujete výlety za památkami s lenošením u moře, určitě byste neměli vynechat návštěvu Barcelony. Město je plné děl Antonia Gaudího a už jen při procházce ulicemi se cítíte jako v obří galerii. Po dni v obklopení umění si pak můžete užít u vody na zdejší nejznámější pláži Barcelonetě. Cestou k vodě se určitě zastavte také v Mercat de la Boqueria, kde si můžete nakoupit čerstvé ovoce, zdravé sendviče z rybích specialit, ale i typické klobásky fuet nebo sladkou dobrotu churros.

Berlín

Pokud si chcete osvěžit základy němčiny ze školy a necestovat za poznáním příliš daleko, vyplatí se vyjet do Berlína. Hlavní město Německa v sobě ukrývá pamětihodnosti spojené s druhou světovou válkou, ale i s obdobím takzvané studené války, kdy bylo město rozděleno vysokou zdí. Navštívit můžete i televizní věž, která je otevřená dlouho do noci a nabízí jedinečné výhledy na svítící město. Vynechat byste neměli ani tajné sídlo britských špionů.

sinfin.digital