Vyrážíte o víkendu za hranice? Obrňte se trpělivostí, čekají vás kolony

ČTK

lup

Tuzemské řidiče čekají při cestě za hranice o víkendu kolony kvůli začátku prázdnin v částech Německa, Rakouska a Nizozemska. Dopravu také zahustí druhá vlna Čechů vyrážejících na dovolené nebo kulturní a sportovní akce. Oznámila to dnes státní organizace BESIP, která se zabývá bezpečností dopravy.

První vlna řidičů z Česka vyjížděla na dovolenou o předchozím víkendu, kdy tuzemským školákům začaly prázdniny. O nadcházejícím víkendu ale podle BESIP vyrazí na silnice další dovolenkáři, a navíc začínají v Německu prázdniny v Berlíně, Braniborsku v okolí Berlína a Hamburku, ale také v jižním Rakousku a na jihu Nizozemska.

Větší provoz bude na silnicích v Česku i okolních zemích také kvůli různým akcím. V Praze se například od čtvrtka do neděle koná sraz motorkářů při příležitosti 115. výročí značky Harley-Davidson, kterého se podle pořadatelů zúčastní až 100.000 lidí. V zahraničí musí motoristé počítat třeba s komplikacemi v okolí rakouského Salcburku kvůli konání hudební akce Electric Love Festival od čtvrtka do soboty. "Pro motoristy to znamená omezení dopravy na dálnici A1 a venkovské silnici L117 a B158. Odjezd návštěvníků je plánován na neděli," oznámil BESIP.

sinfin.digital