K moři nejen v létě: 5 destinací, které vás okouzlí i mimo hlavní sezonu

Info.cz

Pokud se vám během prázdnin nepodařilo odcestovat na vytouženou dovolenou u moře anebo vám letní dovolená prostě nestačila, není důvod si nedopřát odpočinek i během roku. Nabízíme vám několik destinací, ve kterých je nejkrásněji právě během jarních, zimních a podzimních měsíců. 

Izrael

Jeruzalém nabízí opravdu nekonečný proud historie. Najdete tu tak proslulá místa jako je Zeď nářků, mešita al-Aksá nebo Olivová hora s největším židovským hřbitovem světa.

Pokud ale budete chtít Izrael projet křížem krážem, počítejte s tím, že počasí vás může překvapit na každém roku. Na březích Mrtvého moře si přesto můžete příjemné teploty užít právě v jarních a podzimních měsících, v těch letních je lepší se poušti vyhnout.

Mexiko

Jestli vás kromě relaxování na nádherných plážích láká i historie, mohla by vás zaujmout cesta do Mexika. Jen na známém poloostrově Yucatán se můžete kochat mayskými památkami jako například opuštěné město Chichen Itza, ale také se můžete vydat na potápěčskou výpravu do hlubokých jeskynních jezer.

Ideálním obdobím na návštěvu Mexika je listopad až květen, tedy období sucha. Teploty obvykle nepadají pod 25° Celsia, trápit by vás ale zároveň neměly teploty nad 33 stupňů. Chybu neuděláte ani v případě, že vyrazíte v červnu nebo červenci, musíte ale počítat s tím, že vás občas potkají prudké a krátké srážky.

Omán

Omán je jako stvořený k zimní dovolené. V létě zde teploty dosahují k 45 stupňům, ale během zimy zde naměříte kolem příjemných 25 °C. Nejideálnějším obdobím pro návštěvu země, která sousedí se Spojenými arabskými emiráty, Jemenem a Saúdskou Arábií je listopad až únor. Naopak od června do září se zde pravděpodobně setkáte s monzunovými dešti.

sinfin.digital