Dovolená s létem nekončí. Podívejte se, kam můžete vyrazit i v říjnu

Info.cz

Pokud jste přes léto ještě stále šetřili na tu úžasnou exotickou dovolenou v říjnu, užijte si ji v teple na Bali. Pro milovníky poznávání měst je tu rumunský klenot Bukurešť. Za podzimním relaxem nemusíte vážit dlouhou cestu. Zajeďte si do termálních lázní na Slovensko, kde se necháte v teplé vodě okouzlit okolními výhledy.

Thermal park Bešeňová

Termálních lázní je spousta, najdeme je v Rakousku, Polsku, i Maďarsku. Přinášíme vám tip na jedny z nejlepších, a to na blízkém Slovensku, uprostřed nádherného Liptova. Termální voda v Bešeňové má blahodárný vliv především na pohybové ústrojí, urologické či kosmetické potíže a vůbec na celý organismus.

V areálu naleznete mimo jiné 8 venkovních bazénů s geotermální vodou, 3 venkovní tobogány, 4 vnitřní bazény včetně dětského, a adrenalinovou zónu nabízející zábavu pro všechny věkové kategorie. Klid a pohoda, nádherná atmosféra a výhledy na Tatry, zkrátka ideální podzimní relax.

Bali

Do konce října je skvělý čas na návštěvu velmi oblíbeného indonéského ostrova Bali, který uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Díky své rozmanitosti si užijete úchvatné pohledy na deštné lesy a rýžová pole, ale i dlouhé písčité pláže s křišťálovou vodou. Ve zdejších restauracích ochutnáte jak místní tradiční pokrmy, tak ty ze západoevropské kuchyně. Rušná Kuta, mořský chrám Tanah Lot, letovisko Seminyak či Ubud Monkey Forest (Opičí les) – to jsou oblíbené cíle, kam na Bali zamíří téměř každý turista.

Pokud chcete něco extra navíc, podnikněte výstup na sopku Batur s pozorováním východu slunce. Zhruba 12 kilometrů od Trunyanu najdete úžasné lázně s horkými sirnými prameny, kde se si báječně odpočnete. Zajímavostí je Rumah Bambu Pengalon neboli Sedm chrámů. Tento unikát se nachází na východním pobřeží Bali, poblíž městečka Candi Dasa. Sedm staveb obřích rozměrů z bambusu, které nejsou zcela dokončené. Původně byly určeny pro festival Bali Unite, který se nakonec nekonal.

Bukurešť

Hlavní a největší město Rumunska návštěvníkům nabízí různorodý architektonický styl – od socialistických budov 20. století po domy se silným vlivem německého a francouzského slohu. Základní orientační bod je Old Town City (neboli staré město), které se nachází přibližně ve středu města. V parku Izvor se nachází jedna z nejvýznamnějších budov a turistických atrakcí v Bukurešti – budova rumunského parlamentu. Odtud je možné pokračovat po Bulevardul Unirii, který je frekventovanou silniční tepnou, ale prostředkem se táhne celá řada fontán.

Ve večerních hodinách zde tryská nasvícená voda. Dostanete se k parku Unirii, v jehož středu se nachází nádherná fontána Lui Bucur. Jihovýchodním směrem od Old Town City se nachází městská část Văcărești s parkem, a stejnojmenným jezerem. Nejoblíbenějším místem v Bukurešti je Univerzitní náměstí, na němž se nachází spousta pozoruhodných architektonických děl, jako např. univerzita, Národní divadlo, neoklasicistní Coltea nemocnice, kostel a palác Sutu. Uprostřed náměstí je umístěno 10 křížů v upomínku zabitým v průběhu revoluce v roce 1989.

 

sinfin.digital