Babiš nepřišel do ČT, ale v ten samý den diskutoval na slovenské televizi TA3. Náhoda to nebyla. Komentář Viliama Bucherta

Viliam Buchert

Andrej Babiš v neděli odmítl přijít do Otázek Václava Moravce na České televizi. Některými lidmi byl obviněn z toho, že se bál nepříjemných otázek. Jenže šéf hnutí ANO na mnoho otázek, které chtěl položit Moravec, odpověděl ve slovenské televizi TA3 v diskusním pořadu „V politike“, který začíná pouhou hodinu před debatou v ČT. Náhoda? Jistěže ne. Byl to spíše vzkaz moderátorovi Moravcovi a české veřejnosti, který Babišovi nijak neuškodí.  

Někteří lidé se v různých internetových diskusích domnívají, že Babiš nepřišel k Moravcovi kvůli tomu, že se bál nepříjemných otázek. Mělo se jednat o předvolební kampaně, finanční limity stran, povolební spolupráci, volební systém ČR, kybernetickou bezpečnost, elektronickou evidenci tržeb, či daňovou zátěž. Takovým otázkám už šéf hnutí ANO ale čelil již mnohokrát a je nesmysl, že by se jich bál. Navíc Václav Moravec se celá léta choval k bývalému ministrovi financí spíše vstřícně a zval si ho do pořadu velmi často.

sinfin.digital