Zachraňuj demokracii, posílíš totalitu a anarchii. Komentář Petra Holce

Petr Holec

Další průzkum volebních preferencí ocenil povolební bojkot šéfa ANO a premiéra v demisi Andreje Babiše ze strany tradičních politických stran. Podle únorového volebního modelu CVVM posílilo jasně vedoucí ANO o tři procentní body a druhé místo okupují Piráti, partička nejasných referend, která si není jistá ani naším členstvím v NATO. Tradiční strany, které Babiše důsledně odmítají, si o takových preferencích můžou nechat zdát.

Tolik za záchranu demokracie v režii tzv. demokratických stran, jež se na své poslední schůzce demokraticky neshodly téměř na ničem. Voliči navíc ohrožení demokracie evidentně vidí jinak. ODS, jež se ve volbách bujaře oslavila za druhé „jedenáctiprocentní“ místo a která stále trvá na tom, že hrdě přejde z opozice do opozice, průzkum přisuzuje 10,5 procenta a až čtvrté místo za třetí ČSSD.

A další vášnivé demokraty, TOP 09, KDU-ČSL a STAN, by voliči v rámci demokracie pro jistotu vyvedli ze Sněmovny, když jim CVVM dává zhruba tříprocentní podporu. Zato by ve Sněmovně nechali Okamuru, který se stává podobným držákem pohybujícím se ve vlastním kosmu jako komunisti. I Okamurův „zabrušovač“ Miloslav Rozner, jehož děsí strategické myšlení, by si nejspíš všiml, že strategie ODS, TOP 09, STAN a lidovců úplně nefunguje.

Ministryně jede projednávat služební zákon do Bruselu. Běžné to není, chce si předcházet Komisi, říkají experti

sinfin.digital