Jsem ministryně Karla: Miluji Zemana, svého Rambohafíka a poslouchám Babiše. Komentář V. Bucherta

Reflex.cz

Viliam Buchert

Karla Šlechtová, toho času ministryně obrany, je pozoruhodným úkazem české politické scény. Vášnivě podporuje prezidenta Miloše Zemana, velmi ráda mluví (o čemkoli), ještě raději postuje fotky na Instagram a nešetří statusy na Facebooku. Je všude a tím vlastně nikde. Teď vyhodila ředitele Vojenského výzkumného ústavu, který komentoval kauzu kolem jedu novičok. Je to další z řady chyb agilní ministryně.

Uplynulé pondělí nebylo pro Karlu Šlechtovou nejšťastnější. Nejdříve média mohutně komentovala její naprostou hloupost, když vyfotila svého psa (prý mu říká Rambohafík) u hrobu neznámého vojína v Národním památníku na pražském Vítkově. Navíc u věnce, který tam sama předtím položila. Zde se projevila její nezřízená touha neustále tajtrlíkovat před veřejností, aby bylo vidět, jak je údajně činorodá. Nemluvě o tom, že u toho ministryně porušila vyhlášku, protože pes na Národní památník nesmí.

V pondělí odpoledne pak bylo oznámeno, že Šlechtová odvolala z funkce ředitele Vojenského výzkumného ústavu Bohuslava Šafáře. Důvod ani jedna strana nesdělila. Šafáře ale kritizoval premiér Andrej Babiš za jeho výroky o jedu novičok (tím měl být podle některých tvrzení zasažen v Anglii dvojitý agent Skripal a jeho dcera). A co si boss Babiš přeje, to Šlechtová vykoná i tehdy, když to ani nevysloví.

Nejde o boj dobra se zlem. Skripal měl být mrtvý, britské verzi nevěřím, říká Šándor

sinfin.digital