KOMENTÁŘ: „Ptačí hovínko na německých dějinách“. Šéf AfD uráží oběti nacismu, Klaus mlčí

myv

Předseda Alternativy pro Německo Alexander Gauland s vulgaritou sobě vlastní bagatelizuje nacismus a jeho zločiny. Jeho omluvy vyznívají zčásti jako pokrytectví, zčásti jako lež. Čeští politici zase často lžou o německém postoji ke své minulosti.

„Hitler a nacisté jsou jen ptačí hovínko na úspěšné tisícileté historii Německa. Ano, přijímáme naši zodpovědnost za oněch dvanáct let, ale máme úžasnou minulost. A ta, drazí přátelé, trvala déle než těch blbých dvanáct let.“ Výroky šéfa AfD Alexandra Gaulanda na sobotním mládežnickém sletu Alternativy pro Německo v Seebachu. Na sjezdu strany, která mění německou politiku a je nesilnější opoziční partají v Bundestagu. Strany, na jejíž schůzích vystupuje i bojovník za české národní přežití Václav Klaus.

V českých médiích se o Gaulandových slovech nepíše vůbec, nebo jen jako o zanedbatelné epizodce. Ostatně proti výroku svého šéfa se ozvala velká část členů strany a sám Alexander Gauland vyjádřil lítost nad tím, jaký jeho slova vyvolala dojem. Prý to tak nemyslel.

Pravda je jiná.  Gauland  lže o nacismu a lže také, když relativizuje vlastní výroky.  Epizoda ze Seebachu vypovídá hodně o oněm i o „naději německé politiky“, Alternativě pro Německo. 

Německu se daří integrovat uprchlíky. Po třech letech od migrační vlny jich má práci čtvrtina

sinfin.digital