Prázdniny v Praze. Komentář Alexandry Udženija

Alexandra Udženija

Začátek prázdnin je vždycky trochu trochu zvláštní doba. Rodiče z části ještě plni emocí z vysvědčení svých dětí a z části již nervozní z cesty na vytouženou dovolenou. Děti nedočkavé a natěšené na dobrodružství, které jim ty dva měsíce nabídnou, prarodiče dychtící po společeném čase s vnoučaty.

Na mě vždycky dýchne nostalgie vzpomínek. Jak jsem se na prázdniny jako školou povinné dítě těšila já a na tu zvláštní atmosféru vylidněné Prahy.

Prostě to neprojedete

Letní prázdniny jsou také často ve znamení oprav a údržby silnic. Co se na nás ale chystá letos v Praze je podle mě již za hranou zdravého rozumu. Kdybych měla jmenovat všechny ulice, které se stanou buď neprůjezdné, nebo kde nás čekají komplikace, vydalo by to na román. Do toho na mnoha místech nepojede MHD, či bude provoz linek značně omezen. Prostě v Praze se o prázdninách nehnete. Jasně, opravy se musí dělat pořád, ale nekoncepčnost uzavírek a oprav je neskutečná. Asi dárek pana Dolínka a paní primátorky Krnáčové na rozloučenou? Nebo prostě jen měli prázdniny celé čtyři roky? Nevím.

Prostě to nepostavíte

Každý taky ví, že Prahu extrémně trápí pomalá výstavba, hlavně bytových domů. Zájem je veliký, bytů málo, nové se téměř nestaví, hypotéky budou více omezeny a cena bytů tak raketově roste.

sinfin.digital