Novinářský džihád aneb novodobé kádrování podle diplomky. Komentář Michala Půra

Novináři a média mají často zvláštní talent poškodit vlastní řemeslo víc, než to dokážou politici a jejich odpůrci. Džihád proti diplomkám každého, kdo šel kolem Strakovky, postrádá jakoukoliv podstatu. Problém je v tom, že pokud chcete vystupovat jako nositelé morálky, musíte tak sami skutečně jednat. Pak jste nenapadnutelní. A tady je zakopaný pes.

Odvolání ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála bylo v podstatě předvídatelné, což přiznává sama redaktorka Seznamu (mimochodem šťastná to žena, protože diplomku ještě nepsala), která jej „odstřelila“. Neměl zrovna nejprestižnější soukromou vysokou školu a vzdělání si doplnil poměrně pozdě. Samozřejmě neměl jinou volbu než odstoupit, protože odstoupila už jeho kolegyně ministryně spravedlnosti Taťána Malá. Většina se zaradovala, že žijeme v bezvadné západoevropské zemi, protože tu politici odpadávají kvůli diplomkám.

Nikoho nezajímá, že máme problémy s infrastrukturou, s exekucemi a celou řadou dalších věcí, protože to představuje poměrně hodně mravenčí práce. To diplomku nahrajete do antiplagiátorského programu a šup během 20 minut můžete ukázat na viníka. U ministra obrany Lubomíra Metnara novinářský džihád (v podstatě snaha způsobit co největší problém s vynaložením minimálního úsilí) nabral ještě absurdnějších rozměrů, kdy byl obviněn, že několikrát neuvedl správně zdroj citace. K rezignaci ho vyzvala i vedoucí jeho práce, což je tedy mimořádný úkaz.

Magistrem za 25 tisíc. Obchod s tituly v Česku kvete, koupené práce na klíč nikdo neodhalí

sinfin.digital