Čekání na pogrom, kdo chce stavět koncentráky a jak se pozná havěť a lůza. Komentář Roberta Maleckého

Robert Malecký

To, co nám ještě před pár dny připadalo jako mile bizarní předvolební kampaň, se rychle proměnilo v hledání dna české politiky. Kampaň prostě vstoupila do své žhavé fáze a zdá se, že letos to bude opravdu na zvracení. Zatímco na centrální úrovni populisté vsadili na řízek a pivo, když koblihy nezabírají a Adriana vyrobila z metropole de facto tankodrom, v regionech už se plánují koncentrační tábory. Dobře to vedeme, jen co je pravda. 

Když si „elity“ zahrávají s fašismem a neonacismem, není pak divu, že lid se osmělí a ohňostroj nenávisti propukne naplno. Na severozápadě Čech byla konkurence vždy veliká, vzpomeňme třeba na starší volební kampaně ODS a nápady prezentované chomutovskou první dámou Ivanou Řápkovou. Letos v Mostě soupeří dvě konkurenční volební hnutí o to, kdo se víc přiblíží dnu lidské špíny a hnusu. Už jsou docela blízko.

„Postavíme vesnici pro lůzu – vytěsníme nepřizpůsobivé z města. Lidé v domě musí rozhodovat o tom, kdo s nimi bude v domě bydlet.“ (z volebního programu sdružení Mostečané Mostu)

Myšlenka je na světě, volební program už ovšem neobsahuje rozvedení technických náležitostí. Co v případě, že by se lůze ve vesnici nelíbilo a mocí mermo chtěla zpátky do města mezi slušné Čechy? Čili strážní věže a ostnatý drát, jinak by to nefungovalo. Pak už jen pár detailů, třeba kdo bude rozhodovat o tom, kdo je slušný a kdo už lůza – to by mohly obstarat lidové soudy složené, jak jinak, ze Slušnočechů. Pak už jen lůzu označit, aby se nám to nepletlo, nabízí se třeba nějaká hvězda a máme posekáno.

Babiš nemá primátory v Praze a Brně vůbec jisté a levice vyklízí magistráty. Komentář V. Dostála

sinfin.digital