Skončí v TOP 09 i Kalousek? Je to fakt společná síla. Komentář Petra Holce

Petr Holec

Jak poznáte, že je nějaká politická strana fakt zoufalá a nejspíš končí? Třeba když její zakladatel, bývalý skutečný i stínový šéf a poslední dobou i nejnenáviděnější politik začne rozdávat vysoké partajní posty jiné straně, co vlastně ani není strana. Nebo když si její europoslanec kvůli volbám radši zakládá vlastní stranu. A taky když ji z jejího sídla vyvede její bývalý starosta a v podstatě z ní udělá bezdomovce.

Ano, tohle vše teď najednou potkalo TOP 09, do roku 2013 sice nominálně menší, reálně ovšem nejsilnější vládní partaj, co poslední dobou ze všeho nejvíc zažívá klinickou smrt. Miroslav Kalousek, její zakladatel a šéf poslaneckého klubu, jehož v součanosti zdobí titul nejméně populárního politika, nyní nabídl svou vysokou sněmovní funkci, která mu zajišťuje viditelnost jeho bavičských tirád, hnutí STAN. Tedy partě, která je na tom zhruba stejně bídně jako TOP 09.

Obě strany v posledních sněmovních volbách sotva prolezly do Sněmovny, když utrhly pětiprocentní „vítězství“. A snad proto, že máloco spojuje tak jako zoufalství, nabízí teď Kalousek vlastní sněmovní funkci Janu Farskému, který pro změnu šéfuje klubu poslanců STAN. „Jsem si jistý, že kdybychom vystupovali jako jedna společná síla, představovali bychom silnou alternativu konzervativního, pravicového a proevropského subjektu jak vůči hnutí ANO, tak vůči euroskeptickým silám," řekl Kalousek HN.

Komunismus je lék, tvrdí knížka pro děti. A jakou chorobu léčí nacismus? Komentář Anety Černé

sinfin.digital