Palička: Mysleli jste někdy jako rasista? Teď vás může stihnout trest

KOMENTÁŘ JANA PALIČKY| Nový film v hlavní roli s Liamem Neesonem Mrazivá pomsta (Cold Pursuit) se bude muset obejít bez slavnostní premiéry. Ta byla zrušena kvůli tomu, že Neeson má být rasistou. K tomuto označení mu stačilo málo – přiznat, že před lety si myslel něco špatného.

Liam Neeson patří mezi nejpopulárnější hollywoodské herce. Irský rodák ztvárnil mnoho nezapomenutelných rolí napříč filmovými žánry, za což si vysloužil dokonce i udělení Řádu Britského impéria od královny Alžběty II. Po celých 66 let svého života nikdy nepatřil k žádným skandalistům, kteří by svým chováním pravidelně plnili titulní stránky bulváru. To se ale teď změnilo. Společenské rubriky po celém světě žijí tím, že Neeson je rasista, díky čemuž došlo ke zrušení slavnostní premiéry jeho nejnovějšího filmu Mrazivá pomsta (v originále Cold Pursuit).

Čeho se herec, který nikdy nebyl z ničeho podobného obviněn, dopustil? Osudným se mu stalo interview k novému snímku pro britský deník the Independent. Chování postavy Nelse Coxmana, otce, který prahne po pomstě smrti svého syna, Neeson připodobnil k traumatické události, kterou sám před mnoha lety zažil. Po návratu ze zahraničí Neeson zjistil, že jemu blízká žena byla znásilněna. Když se dozvěděl, že pachatel byl černé pleti, začal přemýšlet nad tím, že při potyčce zabije nějakého jiného černocha. Několik dní chodil kolem barů a doufal, že ho někdo napadne, aby mohl přejít k nepřiměřené sebeobraně. K žádné potyčce ale nikdy nedošlo.

Palička: Cikán, nebo Rom? Každému dle libosti, platí to i pro herce Godlu

sinfin.digital