Palička: Toxický heteropatriarcha Biden má smůlu, USA hledají svou Čaputovou

GLOSA JANA PALIČKY | Joe Biden, americký viceprezident v éře Baracka Obamy, býval mezi Američany populární. Prostě ideální číslo dva k charismatické jedničce. Teď Biden koketuje s myšlenkou, že by se v roce 2020 ucházel o křeslo v Oválné pracovně, ale ukazuje se, že popularita je vrtkavou dámou. Ne že by Biden v mezidobí něco provedl, má ale pro dnešní dobu jednu velkou nevýhodu – není žena. Smůla Joe!

Amerika byla dojata, když Obama těsně před odchodem z úřadu překvapil Bidena Prezidentskou medailí svobody, a nejeden Američan spolu s ním uronil upřímnou slzičku. Jaké by to bylo pěkné, kdyby i druhý z fungujícího tandemu usedl jednou v Oválné pracovně… Už se skoro zdálo, že by tento sen mohl dojít naplnění, Joe Biden opatrně naznačil, že by mohl v roce 2020 kandidovat. To se ale přepočítal.

Někdejší dojetí pominulo a nová doba si žádá nové hrdiny, respektive hrdinky. Joe Biden se nedopustil žádného skandálu, jen má prostě tu smůlu, že není žena. Nebo kdokoli jiný, hlavně ne muž! Feminismus je nedílnou součástí dnešních Demokratů a bylo by krajně nevhodné, aby jeho prapor na frontové linii nesl šestasedmdesátiletý politik, který má navíc tu drzost být bílý a heterosexuální.

Bylo tedy jen otázkou času, než někdo z progresivních myslitelů přijde s tím, že Biden je nevhodný. New York Times mu vyčítají, že není dostatečně pokrokový, málo se stydí za hříchy svých mužských předků a že by možná porazil Trumpa, ale neporazil by trumpismus (ať už to znamená cokoliv), jindy se zase ze stránek Washington Post dozví o svém nezdravém vztahu k ženám, který spočívá v tom, že se s některými z nich objímal na veřejnosti, plácal kolegyně po ramenou nebo jim šeptal do ouška. No fuj!

sinfin.digital