Dojnice: Marie se vrací

Dojnice

GLOSA Jsou věci, o kterých jste věřili, že už je nikdy v životě nepotkáte, jako třeba tlusté maso ve školní jídelně. Jenže věci mají tendenci se vracet. Jako se vrací domorodci bumerang, jako se vrací Lassie nebo dobří holubi, tak se teď vrací i Marie. 

S Marií jako by se vracely doby Stanislava Grosse a jeho nezákonného týmu Mlýn, potají a bez kontroly sbírajícího kompromitující informace. Jako by se vracely doby Mrázků, Pitrů a Krejčířů a dokonce i doba jakéhosi Andreje Babiše, provozujícího své privatizační rejdy kolem Lovochemie a Unipetrolu. Jako by se vracely doby, kdy Marie kupodivu viděla mafii na úplně jiných místech, a za největší problém považovala starosty a primátory z ODS, které obvinila, že se chovají jako gubernátoři.

Taková selektivní slepota se určitě bude hodit v dobách, kdy předseda vlády už málem stojí před soudem a prvního místopředsedu ANO prověřuje policie kvůli mýtu. Marie taky určitě tentokrát neuvidí dnešní gubernátory, kteří v Brně vytvořili téměř vědecký systém na generování úplatků. Neuvidí žádné konflikty zájmů a zneužívání funkcí. Marie určitě nepovažuje za problém, že byl Babiš loni na oslavě jejích narozenin, ačkoli málem dostala psotník, když předseda vrchního soudu Bureš přišel na večírek exministra Němce.

sinfin.digital