Palička: Nenalévejte Ondráčkovi! Byl na okupovaných územích, soud vám to posvětí

KOMENTÁŘ JANA PALIČKY | Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček se vypravil na výlet do samozvané Doněcké lidové republiky. Nepochybně si po oficiální části „ryze soukromé“ návštěvy užíval s všelikými místními okupantskými mužiky i neformálního popíjení a bujaré zábavy. Po návratu do Česka by ho ale mohlo, obrazně i doslova, čekat řádné vystřízlivění. Dle aktuálního nálezu Ústavního soudu mu totiž už nikde nemusí nalít.

Zdeněk Ondráček je dobře známou obskurní postavičkou české politické scény. Kovaný bolševik, který se nijak netají tím, že za minulého režimu jako člen pohotovostního útvaru VB během Palachova týdne mlátil lidi pendrekem po hlavě, se v tomto týdnu opětovně vyznamenal. Skutečnost, že Ondráček opustil Českou republiku by sama o sobě byla víceméně pozitivní, bohužel má ale dvě vady na kráse. Komunistická mlátička vycestovala do neexistující Doněcké republiky a následně se vrátila do své vlasti. A tím bohužel nemyslíme Rusko.

Samo o sobě je to, že si český poslanec objíždí Ruskem okupovaná území, která se vydávají za samostatný stát, což neuznává nikdo, ani to Rusko, nanejvýš ostudné, ale v kontextu osobnosti rusofilního komunisty to vlastně není nijak zvlášť překvapivé. Ondráčkovy výmluvy na to, že se jednalo o soukromou cestu jen dokreslují jeho charakter, respektive absenci charakteru. Pochopitelně že my všichni, když si ve volném čase cestujeme do neexistujících republik, jezdíme autem s vlaječkami a na červeném koberci nás za zvuků české hymny vítá jako oficiálního státního představitele parodie na prezidenta v doprovodu okupační armády.

sinfin.digital