Půr: Rittigovo vítězství ukazuje, že demonstrace na „Staromáku“ jsou zbytečné

KOMENTÁŘ MICHALA PŮRA | Kauza jízdenek v pražském dopravním podniku byla a stále je jednou z vlajkových lodí „tažení proti korupci“, které rozpoutalo pražské Vrchní státní zastupitelství pod vedením Lenky Bradáčové. Pražský městský soud dnes v případu zprostil všech 17 obžalovaných včetně lobbisty Ivo Rittiga, přičemž konstatoval, že žalovaný skutek nebyl trestným činem. Případ měl na starosti podřízený Bradáčové Adam Borgula, který už u soudu prohrál mimo jiné kauzu společnosti Oleo Chemical.

Dnešní rozsudek sice neznamená, že případ definitivně končí, ale šance státního zastupitelství nejsou zrovna velké. Vrchní soud může pouze rozsudek zrušit a vrátit případ k opětovnému projednání, které by mohlo velice snadno dopadnout úplně stejně.

V podstatě existují dvě možnosti, proč celá kauza míří do ztracena. Buď se skutek skutečně nestal, což by po některých případech z minulosti, kdy státní zastupitelství dostalo na frak, nebylo překvapení. Nebo Adam Borgula odvedl zoufale špatnou práci a roky vyšetřování právě hodil do stoupy.

ANALÝZA: Jaromír Soukup hraje s Číňany hru, kterou zatím nemůže prohrát

sinfin.digital