Rokos: UEFA si z fanoušků dělá legraci. Finále Evropské ligy v Baku je výsměchem

Milan Rokos

KOMENTÁŘ MILANA ROKOSE | Olympijský stadion v ázerbájdžánském Baku má sice kapacitu větší než Emirates Stadium Arsenalu, na finále Evropské ligy ale může odcestovat jen šest tisíc fanoušků každého z londýnských týmů. Hvězda Arsenalu pak zůstane kvůli své arménské národnosti raději doma.

Evropská fotbalová federace (UEFA) vede kampaně proti rasismu a na skoro všech jejích plakátech a bannerech figuruje slovo respekt. Když jde ale o peníze, respekt jde stranou, ukazuje letošní finále Evropské ligy.

V ázerbajdžánském Baku se utkají anglické týmy Chelsea (přemožitel pražské Slavie) a Arsenal. Problém je, že jednou z opor „Gunners“ je arménský hráč Henrik Mchitarjan. A jak známo, sousední státy Ázerbajdžán a Arménie se příliš v lásce nemají.

Fanoušci obou týmů, kteří mají britské i arménské občanství, na zápas odcestovat nemohli. Arsenal pak včera oznámil, že na finále nepřijede ani Mchitarjan: „S velkým zklamáním oznamujeme, že Henrik Mchitarjan neodcestuje spolu s týmem na finále Evropské ligy proti Chelsea.“

Lidem, kteří tady řídí fotbal, bych nesvěřil ani cukrárnu někde na okrese, říká Beniak

sinfin.digital