Holec: Pospíšil opět strčil hlavu do pirátského chomoutu. A už mu tam nejspíš zůstane

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Praha v rukou nezkušených Pirátů vždycky budila hrůzu, řídit hlavní město přece jen není to samé jako vést opoziční gerilu. Málokdo ale čekal, že už po půlroce primátorování Zdeňka Hřiba bude mimořádné zastupitelstvo řešit hned dvojí tajné hlasování městské rady a jedno z toho dokonce podivně „cinknuté“. I proto už se nějakou dobu mluví o tom, že Spojené síly pro Prahu vedené šéfem TOP 09 Jiřím Pospíšilem radši z pražské anarchistické koalice prchnou.

Ostatně TOP 09 si říká konzervativní strana, kterou v době největší slávy vedl starý kníže s motýlkem, což nemá nic společného s anarchií Pirátů a Prahy sobě. Pospíšil do toho mohl bouchnout právě na čtvrtečním mimořádném zastupitelstvu vyvolaném ANO a ODS. Zaprvé se čekalo na solidní záminku a zadruhé něco takového Praha fakt nezažila ani na vrcholu magistrátní diskotéky v režii někdejší kmotrovské ODS, jejíž největší borci rádi chodili v bílém a pili růžové šampaňské.

Současná rada totiž pod taktovkou Pirátů a Prahy sobě tajně hlasovala v souvislosti s megazakázkou na stavbu metra D, ale také o zrušení projektu zbourání Libeňského mostu. Ve druhém případě navíc nesedí oficiální zápis s audionahrávkou.

Pečinka: Demonstrace proti Babišovi ohrožují samy sebe. Po Letné už musí přijít krok B

sinfin.digital