Palička: Víkendové blouznění ministra Staňka. Uhraje to ČSSD na nepříčetnost?

GLOSA JANA PALIČKY | Předseda vlády Andrej Babiš by chtěl zpátky motýle. Kromě toho mu život trochu komplikuje i ministr kultury Antonín Staněk, který by si nejspíš přál návrat jiného zástupce hmyzí říše. Vzhledem ke Staňkovým projevům v průběhu prodlouženého víkendu, lze soudit, že mu, lidově řečeno, uletěly včely a z vládního úlu s sebou na křídlech odnesly i zbytky zdravého rozumu.

Ještě nedávno by představa, že na ministrovi kultury padne vláda, byla příliš odvážná i pro autory politické satiry, nicméně to by nebyl Staněk, aby se národu nepokusil dokázat, že Česko vlastně žádnou satiru ani nepotřebuje, protože realita umí být bizarnější než výběr ze zlatého fondu Miloslava Šimka. V podstatě není divu, že si Staňka jako potenciálního destruenta ČSSD tak oblíbil Miloš Zeman, jemuž absurdní pojetí politiky rovněž nikdy nebylo cizí.

Ve Staňkově situaci by se každý soudný jedinec snažil předstírat, že vlastně vůbec neexistuje (čímž by vlastně aplikoval standardní model chování ministra kultury), nicméně olomoucký „pan kultura“ se takříkajíc rozhodl jít štěstíčku naproti a na svém twitteru o prodlouženém víkendu rozjel lavinu příspěvků, při jejichž četbě nemusí mít člověk zrovna psychologické vzdělání, aby zapochyboval o jeho duševním zdraví. Přirovnání chování předsedy ČSSD Jana Hamáčka ke zradě a nevěře s následným upozorněním na to, že se vlastně vůbec nejedná o útok na Hamáčka, by samo o sobě bylo kvalitní, ze strany Antonína Staňka to však byl jen začátek divoké jízdy.

Holec: ČSSD nevytáhne z bryndy Babiš. Bratrovraždění musí ukončit sama

sinfin.digital