Holec: Pohřbil zaživa Zemana, teď za to Bartík od lidí vybírá peníze

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Svatopluk Bartík, brněnský PR pistolník, bývalý politik hnutí Žít Brno a taky exporadce expremiéra Bohuslava Sobotky, což vysvětluje jeho smutný konec, se nikdy a za nic nestyděl. Takže teď hrdě od lidí vybírá peníze za lež, kterou na Facebooku šířil před prezidentskou volbou o Miloši Zemanovi. Bartík ho tehdy v podstatě pohřbil zaživa, Zeman ho za to ale zažaloval a u soudu od něj nyní chce 5 milionů korun. 

„Pokud cítíte, že v tomto právním sporu nebojuji pouze za sebe, budu rád, když mě podpoříte finančně na mém účtu. U soudu se Zemanem nebudu totiž obhajovat jen svoje právo, ale i právo kohokoliv jiného na to, abychom před volbami mohli znát, jak je na tom skutečně člověk, který se u voličů v přímé volbě uchází o nejodpovědnější pracovní pozici v tomto státě, přičemž však o svém zdraví vysloveně lže, viditelně zdravotně chátrá, delší dobu se neukazuje na veřejnosti, slibuje zveřejnění vlastní zdravotní dokumentace, aniž by tak pak učinil,“ brečí Bartík kde jinde než na Facebooku.

Jen pro rekapitulaci: koncem roku 2017, tedy těsně před lednovou volbou prezidenta, Bartík bez jakýchkoli důkazů napsal, že má Zeman rakovinu, odmítá se léčit a zbývá mu jen pár měsíců života. Až naivně průhledně – i na sebe (pokud není nemocný sám) – to i tehdy zdůvodňoval tím, že lidé mají právo vědět, jak na tom očividně chřadnoucí Zeman je. Načež nejspíš sám pochopil, že tentokrát fakt přestřelil, a svou fake news rychle stáhl. Ovšem s komentářem, že prý nečekal tak negativní ohlasy.

Rakušan: Lidem chybí kontakt. Mimo Prahu jezdí jen Babiš, Okamura a Zeman. A to je špatně

sinfin.digital