Palička: SUV – auto zabiják. A co zakážeme příště?

GLOSA | Tragická nehoda, při níž řidič SUV v Berlíně srazil a zabil čtyři lidi, se dočkala pozoruhodné dohry. Sociální inženýři z řad progresivní levice se bleskurychle jali roubovat úmrtí jako argument pro svou zakazovací agendu. Na vině je podle nich pochopitelně ono masivní auto, které by mělo být „ztrestáno“ zákazem.

Ponořme se na chvíli do myšlenkového světa levicových sociálních inženýrů, kteří s domnělým patentem na pravdu organizují tak rádi životy ostatních. V případě útoku střelnou zbraní musíme zakázat střelné zbraně, po ataku nožem by jistě prospělo zakázat nože. Po vlně případů, kdy teroristé najížděli do lidí, si mnozí v mírné nadsázce kladli otázku, kdy liberální myslitelé zavelí k dalšímu zákazu. Inu, dočkali jsme se. A nebylo k tomu potřeba ani teroristického útoku.

Řidič SUV v Berlíně ztratil nad svým autem kontrolu, strhl řízení a na chodníku srazil skupinu chodců, čtyři lidé včetně malého chlapce zemřeli, další tři jsou vážně zranění. V nemocnici skončil i sám řidič. Jakýkoliv zlý úmysl chyběl. Vyšetřování sice není uzavřeno, ale německá média stejně jako řidičova matka, která byla spolujezdkyní, hovoří o tom, že syn-epileptik dostal za volantem záchvat. Ve své podstatě se to neliší od dlouhé řady dalších tragických nehod.

sinfin.digital