Holec: Hamáčkova tlačenka vysvětluje bídu ČSSD

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE |  Svým způsobem je to nejautentičtější věc, jakou v Lidovém domě v poslední době udělali. Všichni, kdo kdy jedli na akcích ČSSD, totiž vědí, že strana „práce“ miluje školní jídelnu a hospodu. Takže když teď chtěl šéf strany Jan Hamáček popřát k narozeninám prezidentu Miloši Zemanovi, jenž ČSSD zahrnuje vřelým sadismem, sedl si k obřímu tácu tlačenky a rozpovídal se. „Dovol, abych ti poslal malý dárek. Zeleninu, tak jak ji máš rád, transformovanou do vepřového,“ přeje Zemanovi.  

Snad je to i pokus o ironii, protože Hamáček prezidentovi dále říká následující: „Tak dlouho jako ty v politice vydržel málokdo a ani po 30 letech nejsi lidem lhostejný,“ zkouší se šéf ČSSD nad talířem tajemně usmívat. Ano, Zeman skutečně v politice přežil i sám sebe, jak dokazuje pohled na něj. A lidem fakt není lhostejný, ostatně jen před pár dny sněmovna zamítla senátní ústavní žalobu na něj. Možná tedy v Lidovém domě nově zkoušejí podlinkové vzkazy.

5945674:article:true:true:true

Megatác vepřového si samozřejmě lze vyložit i jako pokus o konečné řešení problému jménem Zeman. Kdyby totiž prezident všechno to vepřové opravdu snědl, nemusíme už nikdy řešit jeho zdravotní stav. Bude prostě konec. Pokus o ironii každopádně nevyšel, nakonec ČSSD není úplně známá jako parta břitkých ironiků. Nedávno tuhle stylizaci zkoušel její kandidát na ministra kultury Michal Šmarda a byl jediný, kdo se srdečně smál. Sotva Hamáček vypustil video s „vepřovou zdravicí“ na Twitter, stihl ho výsměch.

Dostál: Tři základní varianty budoucí vlády. Kterou si Babiš vybere?

sinfin.digital