Dojnice: Zleva dobrý, zprava tanky! Komunisté vypouští čím dál větší nehoráznosti

Dojnice

GLOSA | Na komunisty se můžete spolehnout, protože komunisti nikdy nezklamou. Rostou jim ramena a natřásají se jako kohouti, protože Andrej za nima chodí s prosíkem kvůli rozpočtu a Miloš tu navštíví jejich sjezd a tu přijme Vojtěcha Filipa v Lánech k přátelské besedě v soudružském duchu, chtělo by se říci slovy Rudého práva. A tak se komunisti dmou pýchou a zkouší vypouštět čím dál tím větší nehoráznosti, aby nám ukázali, že už si můžou dovolit úplně všechno. 

Jednou se tak od soudruha Skály dozvíte, že únor 48 byla ukázka nenásilné demokratické cesty k moci. Podruhé od Marty Semelové, že Horáková se přece přiznala. To se ví, špagát dostat neměla, to byla chyba, 25 let v káznici by jistě to spravilo.

No a podle poslance Grospiče nebyla sovětská okupace žádnou okupací a všichni mrtví byli jen obětí dopravních nehod. Asi má třeba na mysli, jak v Dolních Kralovicích nedala trafika přednost sovětskému tanku zprava a on ji rozdrtil i s trafikantkou Boženou Veselou, která v troskách nalezla smrt. Nebo Vladimír Hnulík, zastřelený u rozhlasu. Ovšem jakápak zastřelení, podle soudruha Grospiče šlo nejspíš jen o náhodný výstřel z výfuku. 

sinfin.digital