Holec: Minář se vrací na Letnou. Milion chvilek se mění v sektu opilou vlastním evangeliem

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Je těžké skončit, když jste na Letnou dostali čtvrt milionu lidí, na účtě máte přes pět milionů korun a na chvíli jste byli TV hvězdou. Spolek Milion chvilek pro demokracii sice přišel o hlavní důvod své existence, když žalobci zastavili trestní stíhání premiéra Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo, určitě to ale nebalí. Naopak. Dál zve lidi na demonstraci „LETNÁ 2 – ZNOVU ZA DEMOKRACII!“, která se má konat 16. listopadu.  

„Čas vyjít ven a postavit se za demokracii znovu nastal!“, píše se na webu spolku. Jeho kápo Minář pořád odmítá přeměnit svůj „cirkus“ demonstrací v politické uskupení a dál si užívá roli jakéhosi „stínového“ politika, co se nechce politikou ušpinit. Dobře ví proč: v očích médií by se ze spasitele demokracie, jemuž se nekladou nepříjemné otázky, rázem proměnil v dalšího obyčejného padoucha.

Milion chvilek prý přesto na Letné chystá zásadní transformaci. „Chceme nabídnout vizi, začít víc říkat, pro co jsme, nejenom proti čemu jsme,“ řekl ČTK Minář. Ano, tomu se obvykle říká politický program. Strany je sepisují kvůli volbám, i když v nich stejně jako Minář a spol. radši taky říkají hlavně to, proti čemu jsou. Zloba dobře mobilizuje, ostatně zeptejte se nejen v SPD. Bez ní by Tomio Okamura pořád vodil asijské turisty po Staromáku a v televizi zakládal cestovky pro plyšáky.

Zeman plíživě mění režim. Budeme hledat někoho aspoň trochu normálního, klidně i s ODS, říká Ferjenčík

sinfin.digital