Půr: Kaviároví socialisté mění centrum Prahy v ghetto. Úroveň bezohlednosti bere dech

KOMENTÁŘ MICHALA PŮRA | Pro mimopražské musí být konání současné magistrátní koalice nekonečným zdrojem zábavy, pokud tedy do hlavního města nedojíždí za prací. Pro obyvatele Prahy se ovšem život s aktivisty v čele města stává neúnosným. Snaha uzavřít centrum města pro automobilovou dopravu je jen posledním takovým příkladem a vyvrcholením chování, pro nějž se na západě vžilo označení „kaviárový socialismus“.

V podstatě to znamená, že jde o někoho, kdo se hlásí k socialistickým hodnotám, ale žije v těžkém rozporu s nimi. Jen tak můžete uzavírat centrum města pro dopravu, v němž zároveň žijete a často i vaši voliči, zatímco zbytek města je vám totálně ukradený. Dokonalými představiteli této politiky jsou mimo jiné i představitelé Prahy sobě, bratři Jan a Pavel Čižinští.

První jmenovaný stojí v čele Prahy 7 a druhý v čele Prahy 1. Jan Čižinský dlouhodobě pracuje na omezení průjezdnosti sedmé městské části, která nejvíce vydělala na stavbě tunelu Blanka. Jeho městská část je plná cyklostezek, po nichž nikdo nejezdí. Jejich skutečným účelem ovšem není podpořit cyklisty, ale omezit průjezdnost automobilů, čímž se nijak zvlášť netají. Výsledkem je, že počet aut v městských tunelech roste, jejich kapacita není nekonečná.

Holec: „Despota“ Michálek? Piráti berou to nejlepší z Věcí veřejných a ukazují, proč nemůžou vládnout

sinfin.digital